fredag 17 september 2010

Pelargoner och Pinschrar.

Lovade återkomma med rapport från en Traderaveteran som jag mötte i somras. Hon har en Pinscherkennel men är en stor trädgårdsentusiast med varenda centimeter i sin trädgård fylld av fantastiska blommor. Bland annat har hon specialiserat sig på Pelargoner. Har glömt hur många sorter hon hade men det var över 50 och ingen lik den andra. Kolla på bilden nedan så ser ni och detta var bara en av alla platser det stod prunkande Pelargoner i drivor. Enormt vackert. Jag som inte är någon pelargontant greps plötsligt av habegär och blev överlycklig när jag fick välja några skott som just nu står på tillväxt i köksfönstret.

Dessa pelargoner är som ni förstår svåra att få tag på i vanliga affärer så jag kan tänka mig att det är en bra affär att lägga ut auktioner på Tradera med sådana rariteter. Roligt också att träffa en av dessa entusiaster som man annars bara ser som anonyma alias på nätauktionernas plantsidor.
Pelargonen 'Voodoo' förförde med sin ovanligt djupa skimrande färg som jag inte lyckades fånga med kameran.
Kullen med 7 stycken Pinshervalpar förförde med sin enorma livsglädje och söthet och de gick inte heller så bra att fånga med kameran :)

4 kommentarer:

  1. Hallå där Sylvia!
    Vad kul att du är tillbaka! Hoppas du haft en skön sommar för det har jag haft, men den gick lite för fort bara. Saknar er Knyttar men jag trivs super på mitt nya jobb också. Jag har blivit pelargonfrälst också och har flera sorter men vet bara namnet på Mårbackan. Har precis kastat mina surfinor som jag vattnade ihjäl tidigt på säsongen, trodde dom var lika törstiga som jag bara solen tittade fram. Ha det fint/Karin

    SvaraRadera
  2. Tjena!
    Hade lite palargondille för nått år sedan men efter att min trädgård har vuxit fram så det intresset svalnat. Men det finns ju precis som du skriver otroligt fina sorter som man nästan aldrig får se utom hos fantaster som din kompis.
    må gott

    Mia

    SvaraRadera
  3. jag stavar ju som de blinde ser....palargon finns det väl inget som heter...

    SvaraRadera
  4. Mia: Jo nu finns det det! Har alltid tyckt att pelargon låter som en pelare och inte blomaktigt alls så då funkar palargon bättre:)
    Karin: Saknar din glada nuna med fast det är jättebra att du gillar nya stället. Så Surfinan blev dyngsur, haha? Ja själv har jag en tendens åt andra hållet så i år torkade jag ihjäl en stackars hängbegonia.

    SvaraRadera