tisdag 14 september 2010

Plantor på nätet.

Om du hållit på ett tag med trädgården som hobby så har du säkert handlat blommor på nätet nån gång. Tycker man når olika nivåer allteftersom trädgården tar form. För min del i början så lusläste jag Traderas auktioner i jakt på billiga basplantor att ha som grundstomme i rabatterna. Även Hortogreens näthandel är bra både i kvalitet och pris. Plantorna levereras snabbt, är väl emballerade och många plantor kan man köpa 3 eller fler och får då bättre pris. Tyvärr har posten sett till att flera leveranser därifrån stått och dött nångonstans på halva vägen. Fundering: Var hamnar alla paket som är rätt adresserade och packade men ändå tar typ 10 dar på sig från punkt A till B?
Men Hortogreen har alltid varit snälla och ställt upp med nya plantor så dit återkommer jag gärna. Även den familjeägda Odla.nu är underbara. Än så länge ett relativt litet sortiment men valt med kärlek och jag har aldrig blivit besviken när plantorna dyker upp. De packar om möjligt ännu nogrannare och ingen planta har dött under frakten. Bra jobbat!
Men för att återgå till nivåerna, nu när rabatterna är proppfulla med alla tidigare inköp och "plantagen"fynd så börjar man bli lite mer kräsen. Nu är det mer kvalitet framför kvantitet och visst finns det fantastiska sidor på nätet med olika entusiaster som specialiserat sig på tex bara kinesiska trädpioner eller något annat läckert. Jag säger bara Drottningsko! Den är min "villha" blomma sen en tid tillbaka, men ännu har priset hejdat mig och det faktum att min torpartäppa kanske inte är den mest lysande inramniningen till en sådan raritet. Hmmm.... Men på Tradera samlas alla och där finns om man har tålamod även möjlighet att buda på helt unika plantor. Nu för tiden driver många små egna företag på Tradera vilket innebär att affären går proffsigt tillväga och du kan vara nästan 100% säker på att säljaren vet vad de har och uppger rätt namn på plantan ifråga. Det är mer än vad som alltid är fallet på de stora blomvaruhusen i stan.
Dessutom gillar jag deras betygsystem där man får lite hum om hur pålitlig säljaren kan tänkas vara.
I somras träffade jag genom en gemensam bekant en av dessa eldsjälar som driver upp bla pelargoner av sällan skådat slag. Var hemma hos henne och fotade lite så om ett par dagar återkommer jag med det. Vi ses!

2 kommentarer:

  1. Hej Sylvia! Vilken jatte fin blogg du har! Ska borja kika in har f.o.m nu!
    Kram ha en fin dag!/ Jennifer

    SvaraRadera
  2. Vad kul att du hittat hit och att du gillade den! Om du tröttnar på alla blommor så får du kolla "The daily puppy" :)

    SvaraRadera